SKIMINNER  M.M. 

Ski var ein viktig del av barne- og ungdomstida. Eg var så heldig å vekse opp i skibygda Norddal på Sunnmøre. Aktiviteten i bakkar, løyper og på fjellet har vore stor  gjennom tidene. Etter  krigen var det mykje barn og ungdom i bygda,  friluftslivet var aktivt med ein ekstra topp på 50 og 60-talet. Norddal idr.lag kunne stille med eit 30-tals aktive alpinistar (slalåm etc.), noko som var mange frå ei lita  bygd. Vi deltok på renn i distriktet og vidare med gode resultat. Sosialt og sportsleg var dette ei flott tid. Og skiløparane var tru mot heimbygda si. Etter flytting til skule og arbeid var Norddal i.l. heile tida klubben. Men det var ikkje berre slalåm. Fjellturar på ski, spesielt om våren og sommaren, sit sterkt i minnet. Under fylgjer eit lite knippe med skiminner.
(Er du litt tolmodig, vil du kanskje få fleire bilete etterkvart)     


Logoen til Norddal Idrottslag, som Jon Reidar var konstruktøreen av. Ein flott logo som burde bli teken meir i bruk att.


FLEIRE  SKIBILDE   

På ski, som vanleg seint og tidleg. Her er karane på Skihytta 2. juledag i 60-åra for å ta bort litt av julematen
                                                           
                                                           SKIMINNER 05.03.15
(klikk for større bilete)

SKIBILETE

Skifestival tavle etc.jpg (429373 byte)

Djupvatnet vannski.jpg (576113 byte)

Storslalaam.jpg (468125 byte)

Olav stugufl Lagsrenn
Magne Engeseth i ein av sine mange flotte skisaltoar Geiranger Skifestival  tidleg juli 1963, 
1200 moh
På vannski 1000 moh. tidleg juli, Geiranger Skifestival, ca. 1960. Brrr... Idrottslaget si flotte storslalåmløype som var i bruk i slutten av 50-åra og til ca. 1970. Gror no igjen Olav i innbitt trening ei påske i Herdalen i dei gode 50-åra På Stuguflåten ved Bjorli var vi ofte på skirenn. Her ein fin marsdag rundt 1960. Frå v: Ivar, Arve, Egil, Magne Området rundt idrottshytta på Rellingsætra vart i årevis brukt til lagsrenn. Her frå ei gjesteklasse i langrenn rundt 1970. Per Ottar og Leiv Arne

Lagsm Blaa
Lagsmeisterskap,
hopp til venstre, slalåm  til høgre
KM i slalåm i Blåbærbakken
 på Innset